dimecres, 3 de juliol del 2013

Les nostres samarretes


Aquest matí hem estat en el local que Promueve Solidaridad té a Bonrepos i Mirambell, on s'ubica el seu taller ocupacional d'inserció laboral dirigit a joves d'entre 14 a 18 any en risc d'exclusió social.
A banda de conèixer les instal·lacions, projectes, etc... ens serigrafiarem les nostres samarretes de la Nau Jove.



En primer lloc David ens ha explicat què és això de Promueve Solidaridad, les raons que van fer que obrira i condicionara el baix i què és el que estan fent ara mateix. A banda del funcionament com a cooperativa, és molt interessant el treball que desenvolupen els joves que acudixen allí ja siga en serigrafia de samarretes o en altres projectes.



Per aquest motiu res millor que un d'ells s'haja ficat davant de nosaltres i ens contara quina és la seua experiència dins de Promueve Solidaridad, funcions, el que ha aprés... i també com es fa que un dibuix en paper acabe en la tela per un sistema d'emulsions, pantalles de fils i tinta.

I abans de posar-nos a serigrafiar les nostres samarretes també hem tingut l'oportunitat de vore i valorar diversos models que estan estampant ara gràcies als dissenys de col·laboradors i col·laboradores.



Seguint les indicacions d'altra col·laborador, comencen el procés de serigrafiat que, encara que sembla senzill ens hem adonat que fa falta prou experiència per a fer-ho com cal, perquè no solament és passar una ferramenta per la pantalla




El procés podria resumir-se en aquests passos:


I ja per a finalitzar, quan l'equip d'animació estava en les últimes serigrafies, hem tingut la sort que una col·laboradora que fa dissenys dels que avaluàrem en el seu moment, ha vingut al local i ens ha contat perquè s'implica en aquest projecte entre altres coses.


Un molt bon treball el que fan des de Promueve Solidaridad i, per descomptat, el de totes les persones que allí es troben.

1 comentari:

  1. Que gran día!!! muy buen rollo todos chicos y chicas d L´escola d´estiu y de Promueve. El equipo educativo de L´escola muy profesionales y con mucha conciencia social...una pasada!!!

    Gracias y besos.
    David

    ResponElimina