dimarts, 23 de juliol del 2013

Estada a Camporrobles (dia 2: senderisme al Molón)


I per a completar el dia, res millor que una ruteta de senderisme pels voltants de Camporrobles.



El que ens tenien preparat era un recorregut circular d'uns 7 kilòmetres, seguint la ruta ibera (PR-CV 293). Ibera, perquè dalt del Molón hi ha un jaciment iber.

Des de baix ja ens fèiem a l'idea de que la primera part de l'excursió seria cap a dalt. Segur. Per sort no la férem tota d'una sinó que haguérem de fer una parada tècnica a la font del Molón. Fins a aquest punt era l'escalfament.


Després començà la pujada com a tal i on cadascú sap el que va patir en eixe tram fins arribar a la part de darrere del Molón on es troba l'accés al poblat iber.



Les roderes dels antics carros que pujaven al molón

Dalt de tot (1128 metres) la panoràmica donava valor a l'esforç de la pujada, a banda de estar caminant entre les restes del poblat.

L'entrada al recinte iber


Les runes de l'antiga mesquita


Tocava començar la baixada per la part de les muralles, un poc pedregosa fins arribar al desviament al Picarcho (1110 metres). En aquest punt dues opcions continuar baixant cap a Camporrobles o pujar fins a les roques del Picarcho... depenia de les forces que et quedaven a les cames.



Siga com fora tot el tram de baixada el paisatge amb Camporrobles al fons era més que bonic i, ja que estàvem, aprofitàrem per a adecentar este tram de la ruta, perquè vam arreplegar algunes deixalles (llaunes, botelles de plàstic...) que s'obliden pels marges del camí.

Al cim del Picarcho

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada